Länna Bruk lanserar nya öl och hyllar Uppsala – Länna Bruk Dryckeshandel

Länna Bruk lanserar nya öl och hyllar Uppsala

En ölserie med Uppsala i fokus

Historia möter historia i en ny ölserie med Uppsalamotiv av Länna Bruk Dryckeshandel.

Den 8e April har vi lansering av de två första ölen på Systembolaget samt en alkoholfri för dagligvaruhandeln.

På Länna Bruk har vi alltid haft som ambition att lyfta historian på det plats vi befinner oss. Nu blir det istället hela staden och dess historia vi lyfter fram! Vi har tagit fram en ny serie öl som fått namn efter olika stadsdelar i Uppsala. Vad som gör dem särskilt speciella är de historiska fotografier som pryder deras etiketter. Med hjälp av Upplandsmuseet har vi fått tillgång till gamla bilder från olika platser och tider i Uppsala.

Vi hoppas att varje öl i denna serie inte bara ger en god smakupplevelse, utan också en liten glimt av Uppsalas förgångna!

Ölen kommer finnas på hylla på Systembolaget i hela Uppsala samt Knivsta, Rimbo och Norrtälje. De är också beställningsbara i hela landet.

Är du intresserad av att utforska mer om uppsalas historia. Gå in på Upplandsmuseet eller Digitaltmuseum.

Luthagen

India Pale Ale 6%

Luthagen är en IPA i Amerikansk stil som bryggs med ljus korn- och vetemalt, vilket ger den en gyllengul färg och hög grumlighet. Den är ofiltrerad för att bevara alla smaker och aromer.

Det är exklusivt amerikansk humle av sorterna Mosaic och Simcoe. Vi tillsätter det mesta av humlen efter jäsningen vilket ger låg till medel beska och väldigt fruktiga toner.

Bilden visar en spåvagn från 1944 av den blå linjen nr.2 som gick mellan Erikslund och järnvägsstationen.

Köp på Systembolaget

Fålhagen

Pale Ale 4.8%

Fålhagen är en ofiltrerad pale ale som bryggs med ljus korn- och vetemalt. Inspirerad av New England IPA-stilen, men med en lägre alkoholhalt, erbjuder denna öl en gyllene färg och låg beska.

Perfekt som en sällskapsdryck att njuta av när som helst.

På bilden ser vi Vaksala torg en Aprildag 1970 tagen av kulturhistorikern Ola Ehn.

Köp på Systembolaget

Svartbäcken

Alkoholfri Pale Ale

Svartbäcken är en alkoholfri pale ale med en krispig maltighet från korn- och havremalt som vägs upp av en markerad beska av humlen från Mosaic, Simcoe, Citra och Cascade. En balanserad pale ale som trots sin låga alkoholhalt är allt annat än blaskig!

Lika god till mat som sällskapsdryck.

Bilden visar Fyrisbadets bassäng som invigdes 1959 där Fyrishov ligger idag. Bilden är tagen av AB Flygtrafik och ägs idag av Sveriges länsmuseer.

Ta del av nyheter och produkter

Få vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad

Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy